Články označené značkou : rybolov 31.07.2024 Rastúca teplota oceánu ovplyvňuje veľkosť rýb. Zdá sa však, že podmienkam sa dokážu prispôsobiť Vedci skúmali ryby žijúce na koralových útesoch v najteplejších častiach oceánu. Zistili, že voči rastúcim teplotám sú odolnejšie, ako predpokladali. 31.05.2024 Testujú udržateľné krmivo pre ryby. Pochádza z odpadovej vody z potravinárstva Z novej štúdie vyplýva, že odpadová voda, ktorá vzniká pri spracovaní sóje, sa môže stať zdrojom dôležitej zložky krmiva pre ryby. 02.11.2023 Zrekonštruujú jeden z tajchov. Mesto ho chce zatraktívniť na rekreačné účely Mesto tvrdí, že rekonštrukcia hrádze je nutná kvôli protipovodňovej ochrane. 26.07.2023 Znečistený je aj hlboký oceán. Koralové útesy ohrozuje hlavne jeden zdroj odpadov Vedci zistili, že hlbokomorské koralové útesy sú viac znečistené ako koralové útesy, ktoré sa nachádzajú v plytkejších vodách. 13.07.2023 Potravinárska výroba z rybolovu aj akvakultúry je ohrozená environmentálnymi zmenami, vyplýva zo štúdie Z analýzy stresových faktorov vyplýva, že mnohé krajiny, ktoré sa v produkcii potravín spoliehajú na vodné prostredie, predovšetkým v Ázii, Latinskej Amerike a Afrike, sú výrazne ohrozené zmenou klímy. 24.03.2023 Akvakultúra môže byť v rôznych smeroch prospešná pre životné prostredie, konštatujú vedci Pestovanie rastlín a chov živočíchov na pobrežných farmách zahŕňa riziká, no môže tiež prispieť k obnove a ochrane biotopov či zmierňovaniu dopadov klimatickej zmeny. 26.07.2022 Ako bude vyzerať oceánska biodiverzita o desať rokov? Zavážia tieto faktory Ťažba lítia z hlbokého mora, nadmerný rybolov či neočakávané dopady požiarov patria medzi pätnásť potenciálnych budúcich problémov, na ktoré odborníci upozorňujú. 11.04.2021 Vodné ekosystémy sú zdrojom polovice celosvetových emisií metánu V novej štúdii sa píše, že zmeny, ku ktorým ľudskou činnosťou dochádza v prírodných vodných ekosystémoch, môžu mať za následok zvýšenie emisií metánu. 05.04.2019 Z oceánov zmizlo v priebehu osemdesiatich rokov 1,4 milióna ton rýb Populácia rýb vo svetových oceánoch klesá rýchlym tempom. Nedávny výskum naznačuje potenciálny negatívny dopad úbytku rýb v oceánoch na živočíchy, ktoré stoja na vyšších priečkach potravinového reťazca - vrátane ľudí.